Devet saveta za pravilnu negu lica

Kako biste imali čisto i lepo lice potrebno je da redovno održavate njegovu higijenu. Za još bolje rezultate postoji niz korisnih saveta koje ćemo podeliti sa Vama.

1. Perite ruke

Pre nego što počnete s čišćenjem lica, temeljno operite ruke ukoliko ne želite bakterije s ruku da prenesete na osetljivu kožu lica.

2. Odaberite odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica

Sredstvo za čišćenje trebalo bi da pomogne da pravilno očistite kožu lica i pripremite je za ostale “Deluxe” proizvode za negu kože, kao što su razne naše kreme. Savetujemo da se odlučite za hidratantno sredstvo koje uspešno uklanja masnoće i prljavštinu.

3. Oprezno nanosite sredstva za čišćenje lica

Nikad ne nanosite sredstvo za čišćenje lica, a da prethodno niste oprali lice. Većina tih sredstava je agresivna i treba ih ublažiti vodom. Nanesite sredstvo na prste i napravite sapunicu pa ga nanesite na lice blagim kružnim pokretima. Ovim načinom ćete najlakše skinuti prljavštinu sa lica.

4. Dobro isperite lice

Ako sredstvo za čišćenje dobro ne isperete, to može da isuši vašu kožu i začepi pore. Lice isperite dok potpuno ne uklonite sredstvo za čišćenje.

5. Korišćenje pilinga

Piling uklanja mrtve ćelije kože ostavljajući kožu lica glatkom. Ali ako piling lica radite često, možete da skinete i isušite novi sloj kože, što će vremenom oslabiti prirodnu zaštitu vašeg lica.

6. Hidratacija lica

Nanesite našu Deluxe hidratantnu kremu dok je koža još vlažna.

7. Peškir za lice

Peškir koji koristite za lice mora uvek da bude čist i mekan. Koža lica je izuzetno osetljiva i grubo trljanje peškirom može da ošteti kožu.

8. Ne preterujte sa pranjem lica

Pranje lica dva do tri puta dnevno je zdravo, ali tokom čišćenja se remeti prirodna zaštita kože.

9. Noćni odmor

Nikad nemojte poći na spavanje, a da prethodno niste temeljno očistili lice od šminke i prljavština. Ostavljanje šminke preko noći može da dovede do crvenila i iritacije kože.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s